Philippa Järvinen

Tel nr. 073-083 80 83 Mail: philippa@hundpedagogerna.se

Philippa är hundansvarig på fd Hundskolan i Sollefteå och ansvarar där för utbildning av preparatsökande hundar och ekipagen. Hon anlitas även som externdressör av försvarsmaktens Hundtjänstenhet samt arbetar som fodervärdskonsulent åt försvarsmaktens unghundar och avelstikar.
Philippa har uppfödning av korthårig Vorsteh under kennelprefixet ”Tappra” och driver hundpensionatet ”Höjdas Hundhotell”. Philippa håller också kurser och privatlektioner utanför Kolsva, framförallt valp-, vardagslydnad-, apportering- och klickerundervisning och kurser med inriktning på stående fågelhund.
Philippa har mångårig erfarenhet av att leda och utbilda såväl människor som hundar. Sin första egna hund fick hon 1976. Under 1990 talet började hon tävla aktivt, då arbetade hon också som hjälpinstruktör åt Eva Bodfält. Privat tävlar hon i Lydnad, Bruks (spår), Viltspår och Jakt med sina hundar som under årens lopp samlat på sig flera championat och kvalat till SM i både lydnad, utställning och jakt. Hennes egna hundar har varit en Borderterrier och ett par Dobermann innan hon fastnade för Vorsteh.

Utbildningar/erfarenheter
Tjänstehundsdressör, dressörskolan i Sollefteå
Pedagogik o Sociologi vid Göteborgs universitet
Etologi o Djursjukvård eftergymnasial ubildning
Mentaltestfigurantutbildad SBK
Tävlings- och allmänlydnadsintstruktör SBK

Philippa erbjuder i Kolsva:
Kurser
Privatlektioner
Träning av hundar
Hundhotell
Kloklippning och enklare  hygien
Läs mer om Philippas tjänster under fliken ”Köping”.